Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Nastavení cookies

Zde můžete nastavit používání souborů cookies podle vlastních preferencí.

Technické cookies

jsou nezbytné pro správné fungování webu. Technické cookies musí být vždy aktivní (nelze je individuálně deaktivovat), proto se pro jejich využívání souhlas neuděluje.

Analytické cookies

nám umožňují porozumět, jak web využíváte, abychom jej mohli zlepšovat. Analytické cookies umožňují měření výkonu webu (počtu návštěv a zdrojů návštěvnosti). Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů ukazujících na konkrétního uživatele.

Personalizované cookies

ukládají informace o Vašem osobním nastavení webu. Personalizované cookies potřebujeme k tomu, abychom přizpůsobili web a jeho chování co nejvíce Vašim potřebám a zájmům.

Reklamní cookies

nastavují prostřednictvím tohoto webu naši reklamní partneři. Reklamní cookies nám umožňují zobrazovat takový obsah, který bude zajímavý a užitečný právě pro Vás.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Ingrovy dny

6. března – Den s mlékem na MENDELU

6. března 2025 (ČTVRTEK) - Den s mlékem na MENDELU 

  • 9:00 - Zahájení v aule (děkan prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.)
  • 9:15 - První blok přednášených sdělení
    • Kopáček, J. (ČMSM): Aktuální informace z mlékárenství
    • Němečková, I. (VÚM, Praha): Výzkumné aktivity VÚM v prvovýrobě a zpracování mléka
    • Horáčková, Š. (VŠCHT, Praha): Vývoj v oblasti nahrazování živočišných bílkovin jinými zdroji
    10:55 – 11:15 Diskuze a přestávka
    11:15 - Druhý blok přednášených sdělení
    • Samková, E. (JČU, České Budějovice): Využití plodů Bezu černého (Sambucus nigra l.) při obohacování jogurtů 
    • Salek, R.N. (UTB, Zlín): Faktory ovlivňující funkční vlastnosti tavených sýrů
    • Juřicová, H. (VÚVeL, Brno): Mikrobiální profilování sýrů zrajících pod mazem: Vliv startovacích kultur a prostředí výroby
    • Čejna, V. (Savencia): Aktuální trendy jednoporcových výrobků v oblasti sýrařské gastronomie
    • Hurňák, O. (Novonesis): 150 rokov v mliekarenskom priemysle
    • Kalhotka, L. (MENDELU): Použití ochranných kultur při výrobě tvarohů a sýrů
  • 13:00 - Diskuze, ukončení dne a oběd