Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Ingrovy dny

6. března – Den s mlékem na MENDELU

6. března 2025 (ČTVRTEK) - Den s mlékem na MENDELU 

  • 9:00 - Zahájení v aule (děkan prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.)
  • 9:15 - První blok přednášených sdělení
    • Kopáček, J. (ČMSM): Aktuální informace z mlékárenství
    • Němečková, I. (VÚM, Praha): Výzkumné aktivity VÚM v prvovýrobě a zpracování mléka
    • Horáčková, Š. (VŠCHT, Praha): Vývoj v oblasti nahrazování živočišných bílkovin jinými zdroji
    10:55 – 11:15 Diskuze a přestávka
    11:15 - Druhý blok přednášených sdělení
    • Samková, E. (JČU, České Budějovice): Využití plodů Bezu černého (Sambucus nigra l.) při obohacování jogurtů 
    • Salek, R.N. (UTB, Zlín): Faktory ovlivňující funkční vlastnosti tavených sýrů
    • Juřicová, H. (VÚVeL, Brno): Mikrobiální profilování sýrů zrajících pod mazem: Vliv startovacích kultur a prostředí výroby
    • Čejna, V. (Savencia): Aktuální trendy jednoporcových výrobků v oblasti sýrařské gastronomie
    • Hurňák, O. (Novonesis): 150 rokov v mliekarenskom priemysle
    • Kalhotka, L. (MENDELU): Použití ochranných kultur při výrobě tvarohů a sýrů
  • 13:00 - Diskuze, ukončení dne a oběd