6. března 2025 (ČTVRTEK) - Den s mlékem na MENDELU
- 9:00 - Zahájení v aule (děkan prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.) 9:15 - První blok přednášených sdělení
- Kopáček, J. (ČMSM): Aktuální informace z mlékárenství
- Němečková, I. (VÚM, Praha): Výzkumné aktivity VÚM v prvovýrobě a zpracování mléka
- Horáčková, Š. (VŠCHT, Praha): Vývoj v oblasti nahrazování živočišných bílkovin jinými zdroji
- 11:15 - Druhý blok přednášených sdělení
-
- Samková, E. (JČU, České Budějovice): Využití plodů Bezu černého (Sambucus nigra l.) při obohacování jogurtů
- Salek, R.N. (UTB, Zlín): Faktory ovlivňující funkční vlastnosti tavených sýrů
- Juřicová, H. (VÚVeL, Brno): Mikrobiální profilování sýrů zrajících pod mazem: Vliv startovacích kultur a prostředí výroby
- Čejna, V. (Savencia): Aktuální trendy jednoporcových výrobků v oblasti sýrařské gastronomie
- Hurňák, O. (Novonesis): 150 rokov v mliekarenskom priemysle
- Kalhotka, L. (MENDELU): Použití ochranných kultur při výrobě tvarohů a sýrů
- 13:00 - Diskuze, ukončení dne a oběd