Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Ingrovy dny

5. března – 51. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

5. března 2025 (STŘEDA) - 51. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2025

  • 9:00 - Zahájení v aule
  • 9:00 – 9:20 Zahájení konference, přivítání účastníků
    • Mareš, J. (MENDELU): Úvodní slovo rektora
    • Skřivánek, M. (MZe): Úvodní slovo z MZe
  • 9:20 – 10:30 První blok vyžádaných přednášených sdělení
    • Semerád, Z. (SVS ČR): Problematika veterinárního dozoru ve smyslu novely veterinárního zákona
    • Beneš, P. (MZe ČR): Aktuality z oblasti spolupráce s EFSA
    • Pivoňka, J. (PK ČR): Aktuální informace k udržitelnosti v oblasti zpracování masa
  • 10:30 – 10:45 Diskuze
  • 10:45 – 11:00 Přestávka na občerstvení
  • 11:00 – 12:40 Druhý blok vyžádaných přednášených sdělení
    • Ivanišová, E. (SPU, Nitra, Slovensko): Obohacené potraviny a jejich význam pro konzumenty 21. století
    • Sluková, M. (VŠCHT, Praha): Moderní trendy v potravinářství – zaměření na cereální chemii, technologii a výživu lidí
    • Cejpek, K. (VŠCHT, Praha): Vliv α-dikarbonylových sloučenin vznikajících z cukrů na kvalitu potravin
    • Kouřimská, L. (ČZU, Praha):  Využití hmyzu v agro-potravinářském sektoru
    • Jůzl, M. (MENDELU): Použití ochranných kultur při zpracování masa a ryb
  • 12:40 – 13:00 Diskuze
  • 13:00 – 13:30 Třetí blok vyžádaných přednášených sdělení
    • Kužniar, P. (MASOPROFIT): Inovace technologií v masozpracujícím průmyslu

  •  9:00 - 16:00 - Posterová sekce
  • 16:00 - Exkurze a meeting pro zahraniční účastníky (budova M)
  • 18:00 Společenský večer (budova X)