5. března 2025 (STŘEDA) - 51. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2025
- 9:00 - Zahájení v aule
- 9:00 – 9:20 Zahájení konference, přivítání účastníků
-
- Mareš, J. (MENDELU): Úvodní slovo rektora
- Skřivánek, M. (MZe): Úvodní slovo z MZe
- 9:20 – 10:30 První blok vyžádaných přednášených sdělení
- Semerád, Z. (SVS ČR): Problematika veterinárního dozoru ve smyslu novely veterinárního zákona
- Beneš, P. (MZe ČR): Aktuality z oblasti spolupráce s EFSA
- Pivoňka, J. (PK ČR): Aktuální informace k udržitelnosti v oblasti zpracování masa
- 10:30 – 10:45 Diskuze
- 10:45 – 11:00 Přestávka na občerstvení
- 11:00 – 12:40 Druhý blok vyžádaných přednášených sdělení
-
- Ivanišová, E. (SPU, Nitra, Slovensko): Obohacené potraviny a jejich význam pro konzumenty 21. století
- Sluková, M. (VŠCHT, Praha): Moderní trendy v potravinářství – zaměření na cereální chemii, technologii a výživu lidí
- Cejpek, K. (VŠCHT, Praha): Vliv α-dikarbonylových sloučenin vznikajících z cukrů na kvalitu potravin
- Kouřimská, L. (ČZU, Praha): Využití hmyzu v agro-potravinářském sektoru
- Jůzl, M. (MENDELU): Použití ochranných kultur při zpracování masa a ryb
- 12:40 – 13:00 Diskuze
- 13:00 – 13:30 Třetí blok vyžádaných přednášených sdělení
-
- Kužniar, P. (MASOPROFIT): Inovace technologií v masozpracujícím průmyslu
- 13:30 – 13:55 Nejlepší postery
- 14:00 – 15:00 Oběd (budova O, 1. patro)
- 9:00 - 16:00 - Posterová sekce
- 16:00 - Exkurze a meeting pro zahraniční účastníky (budova M)
- 18:00 Společenský večer (budova X)